Strategies for ensuring the economic security of the hotel and restaurant business
Анотація
Об'єктом дослідження є економічна безпека підприємств готельно-ресторанного бізнесу України. Для досягнення визначеної мети застосовувалися методи теоретичного узагальнення, аналізу та синтезу, логічного узагальнення, аналогій, порівняння, групування, метод таксономічного аналізу, системного аналізу.
Проаналізовано сучасний стан розвитку готельно-ресторанних підприємств України. Обґрунтовано застосування методу таксономії для діагностики економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств. Ідентифіковано показники економічної безпеки підприємств готельно-ресторанної індустрії, які згруповано за ключовими напрямами: виробнича, ринкова, інтелектуально-кадрова, інвестиційна, матеріально-технічна та фінансова. Обґрунтовано інтерпретацію значень інтегрального таксономічного показника економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств України. Відповідно до значення інтегрального показника запропоновано поділ на п’ять рівнів економічної безпеки підприємств, яким відповідають певні стратегії та управлінські рішення щодо їх реалізації. Розраховано інтегральний показник економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств методом таксономії за 2015–2020 рр. За результатами проведених розрахунків зроблено висновок про нерівномірність розвитку готельно-ресторанної індустрії України та існуючі проблеми у забезпеченні економічної безпеки вітчизняних готельно-ресторанних підприємств. Обґрунтовано стратегію забезпечення економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств та запропоновано управлінські рішення щодо її реалізації на майбутній період.
Прикладний характер запропонованої методики обґрунтовано його практичним застосуванням за фактичними даними підприємств готельно-ресторанного бізнесу України за 2015–2020 рр.

CHALLENGES AND PARADIGM OF NATIONAL AND INTERNATIONAL SECURITY OF THE XXI CENTURY: ECONOMIC AND TECHNOGENIC DISCOURSE
##submission.downloads##
Сторінки
Опубліковано
Категорії
Ліцензія

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.